Onroerende goederen in de hele wereld

Informatie over Bulgarije

+31 62 55 22 414
Willekeurige artikelen
Informatie over Bulgarije

Bulgarije – een van de oudste landen van Europa, een land waarvan de ontwikkeling herhaaldelijk samenvalt met de geschiedenis van de wereldbeschaving.

Dit land met zijn gunstige geografische ligging, een goed-ontwikkelde toeristische infrastructuur en een bijzonder grote gastvrijheid heeft alles wat men kan wensen op het gebied van reis - en verblijfmogelijkheden.

Bulgarije ligt in de Balkan en heeft een langgerekte kust aan de Zwarte Zee met prachtige stranden, natuurlijke baaien en een schitterend landschap.     
Ieder jaar stromen duizenden toeristen naar Bulgarije, niet alleen in de zomer om te ontspannen in de resorts en in de winter om te skien, maar ook om de  cultuur, tradities en de geschiedenis van dit mooie land te leren kennen in de verschillende traditionele steden van dit Balkanland.
De toeristen hebben verschillende mogelijkheden om te genieten van klimaat - en balneobehandelingen, zeilen, surfen, waterski, duiken, onderwatervissen, allerlei andere watersporten en bezigheden.
De laatste jaren heeft er ook in dit land een snelle economische groei plaats gehad en hoewel Bulgarije nog steeds een van de goedkoopste landen in de EU is begint de levensstandaard ook hier omhoog te gaan en kan men verwachten dat de prijzen gaan stijgen. Dit feit zorgt ervoor dat buitenlandse investeerders zeer alert zijn.

Totale oppervlakte: 110,994 kilometers

Hoofdstad: Sofia

Bevolking:  Bulgarije heeft 7,364,570 inwoners. Bulgaren vormen de grooste bevolkingsgroep en maken 84.8 procent van de bevolking uit. Verder wonen er vooral Turken, Zigeuners, Russen, Oekraieners, Grieken en Armenen.

Taal: De officiele taal is Bulgaars maar veel mensen spreken ook goed Russisch en in de toeristische gebieden ook wat Engels en Duits.

Godsdienst: Orthodox (85%), Moslim (8%), overig (7%)

Politiek: Bulgarije heeft een parlementaire democratie waarin de minister-president veel macht bezit. De politieke partijen komen bijeen in de Nationale Vergadering, die bestaat uit 240 leden die elke 4 jaar rechtstreeks worden gekozen door het volk.

Geographie: Bulgarije omvat een deel van het oostelijk Balkan schiereiland en grenst aan 5 landen, Griekenland en Turkije in het zuiden, Macedonie en Servie in het westen, en Roemenie in het noordoosten. Het gebergte van de Balkan loopt dwars door het midden van het land. Het bergachtige zuidwesten heft twee bergruggen Rila and Pirin, die grenzen aan de lagere maar meer uitgestrekte Rodope Bergen naar het oosten. Bulgarije bezit het hoogste punt van het schiereiland, Musala,  2,925 meter (9,596 feet) en het laagste punt, namelijk zeeniveau. Laagvlakten nemen een derde van het gebied in terwijl hoogvlakten en heuvels aan 41 procent komen. Het land heeft een dicht network van ongeveer 540 rivieren, meest tamelijk klein en met een laag waterpeil.
De langste rivier die alleen op Bulgaars grondgebied stroomt is de Iskar, 368 km of 229 mijl lang, verder zijn er de Struma en de Maritsa in het zuiden.

Klimaat: Bulgarije heeft een gevarieerd klimaat dat voortkomt uit zijn ligging op het raakpunt van Mediterrane en Continentale luchtmassa’s en de aanwezigheid van de barrière die door de bergen gevormd wordt. In het noorden van het land is het gemiddeld 1°C koeler en valt 200 millimeter (7.9 in) meer regen dan in het gebied zuidelijk van het Balkan gebergte. Temperaturen verschillen enorm in de verschillende gebieden. De laagstgemeten temperatuur ooit is −38.3 °C (−36.9 °F), de hoogste is 45.2 °C (113.4 °F). Neerslag is gemiddeld 630 millimeter (24.8 in) per jaar, en varieert van 500 millimeter (19.7 in) in Dobrudja tot meer dan 2,500 millimeter (98.4 in) in de bergen. Continentale luchtmassa’s brengen aanzienlijke hoeveelheden sneeuw in de winter.

Belangrijkste steden: Sofia, Varna, Burgas, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Pleven, Stara Zagora

Populaire resorts:

Zomer Resorts:  Albena, Ahtopol, Balchik, Dyuni, Elenite, Golden Sands, Kiten, Lozenets, Nessebar, Obzor, Pomorie, Primorsko, Riviera, Rusalka, Sinemorets, Sozopol, St. Constantine, St. Vlas, Sunny Beach, Tsarevo

Winter resorts: Bansko, Chepelare, Borovetz, Pamporovo, Vitosha

Spa toerisme: Velingrad, Hisarya, Sandanski, Blagoevgrad, Kyustendil, Bankya, Pavel Banya

HELPEN
Verzoek, meer informatie
Hoogtepunten